Sundsvall t.o.r och 150 mil, på tre dagar!

Årets parningsresa är gjord och vi hoppas på god utdelning! Signe som skulle paras var förstås med, Sigrid fick följa som sällskap och träffa pappa Tate samt bli lite bedömd av Fredrik och Ralph på Emperix kennel. Alltid lika trevligt, att träffa ett par riktigt duktiga och hjälpsamma uppfödare. Utan Ralphs benägna och erfarna hjälp skulle det inte blivit någon parning av Signe, för hon är inte lättparad minsann, hur villig hon än är! Dessutom är ju Tate ett proffs på sin del, förstås! Måndag lunch fick vi till en riktigt bra parning, och efter det körde jag hem med min dyrbara last!

Jag hade också med mig ett trevligt och hjälpsamt sällskap: Noomi, nästan 13 år. Hon skötte servicen, när jag måste vila eller inte kunde göra två saker samtidigt…. Vi hyrde en liten stuga i Timrå, på Bergaforsens Camping. Ett lugnt och hyfsat billigt alternativ: 600:-/natt i stuga med dusch, två rum och köksutrustning. Det fanns TV på väggen,  som vi inte fick igång, men däremot slog vi huvudet i den varsin gång, så vi fick en bula var! Vi lånade ett par klubbor och spelade Minigolf på deras värdelösa golfbana en kväll- den nya låg och väntade på montering. Även Birsta fick besök ett par gånger; IKEA och köpcentrum. Totalt sett var det trevliga dagar….

Nu väntar en lååång tid: ca en månad, innan vi säkert vet att det blir valpar! Dessutom vet vi inte hur många; om det blir tricolorer eller blenheim; vi vet inte om det blir tikar, hanar eller blandningen emellan. Redan på hemväg från Sundsvall hörde en intresserad av sig….och därför vill jag säga, att jag ingenting kan lova och inte har något kösystem!

Det jag kan lova är att jag inte har bråttom att lova bort dessa dyrgripar och att jag kommer att behålla minst en tik själv, om det blir flera…..men om du är intresserad så är det helt OK att höra av sig! Jag tar emot intresseanmälningar och vill träffa alla ev. valpköpare i förväg. Lämpligt är att komma på Cavalierdagen den 11 augusti och se hur mina fd. hundar och valpar ser ut och uppför sig. Cavalieren är en livlig och härlig hund som behöver en familj som orkar och vill leva aktivt med sin lilla älskling!

Blir det valpar, föds de i slutet av augusti och lämnar hemmet, tidigast vid 9 veckors ålder!

 

 

Det här inlägget postades i Tizitas blogg. Bokmärk permalänken.