Nu är det nära…..

….nära tills Signe ska på parningsresa till Sundsvall! Hon ska på date med Tate 🙂 Tate är pappa till Sigrid/min tricolorvalp och eftersom jag blev så nöjd med den kullen, passar jag på att få en till efter honom, innan han åker hem till England igen.

Erik åker ner med Signe lördag-söndag och jag hämtar måndag-tisdag, så jag hoppas verkligen att det blir ett gäng fina valpar! Det är ju Signes första kull och det är ju lite extra spännande, förstås! Det känns dessutom skönt att få komma tillbaka till Emperix kennel, där det fungerar så bra och man blir väl mottagen och får goda råd. Det betyder mycket för mig, att det känns bra även med personkemin….det är ju inte bara två hundar som ska fungera ihop. Samarbetet mellan oss uppfödare är lika viktigt, tycker jag.

Att få besöka olika typer av kennlar och få se lite hur de arbetar, är jätteintressant för mig. Eftersom jag har en så liten kennel och inte har jättemycket erfarenhet av allt som kan hända, så vill jag se och lära så mycket som möjligt- av andra uppfödare. Så när jag kommer, är jag väldigt frågvis och nyfiken på allt som har med hundarna att göra!

Min förhoppning är att jag ska kunna åka på en studieresa till om en dryg månad, för att besöka en riktigt ”stor” kennel med riktigt många hundar….och kanske komma hem med en ny valp!? Det är en dröm, som jag ännu inte vet om den blir av- men hoppas kan man göra……jag skulle väl egentligen behöva en tik på 3-4 år för att min kennel ska få en bra skjuts i verksamheten/ men det är inte lätt att hitta…. en valp med spännande linjer som det kan bli något bra av, är lite lättare att hitta!

Det är och blir ganska valpigt hos oss i nuläget, men jag planerar att gå i pension om 1,5 år….lagom till alla mina valpar blivit vuxna! Då hoppas jag kunna få några år där jag har tid och ork att åka på fler utställningar och kurser….och det känns, som om det ligger nära i tid, det med 🙂

Ha en riktigt bra dag/ ta tillvara på den, för den kommer inte tillbaka!

 

Det här inlägget postades i Tizitas blogg. Bokmärk permalänken.