Om oss

TIZITA är ett etiopiskt flicknamn som betyder ”Den eftertänsamma” eller djupt tänkande.
Det är viktigt att tänka efter ordentligt innan man skaffar hund! Det är ju ingen leksak man kan tröttna på efter ett tag utan en familjemedlem man ska leva med i kanske 10-15 år.

Att få hem en underbart söt liten valp är lika underbart och krävande som att komma hem med en baby. Roligt och jobbigt! Men man får en bästa vän som villigt följer med på utflykter i skog och mark, i båt och bil, på hundkurser och släktkalas. Hunden är en tröst och förtrogen när livet blir svårt och en glad kamrat i alla väder.

Vi hade golden retreaver för 20 år sedan och sökte en mindre hund med ungefär samma goda och fina temperament. Närmare än Cavalier king charles spaniel kunde vi inte komma! Nu har vi återigen en golden- cirkeln är sluten!

Vi har en liten kennel mitt i familjen och kommer därför att satsa mer på kvalitet än kvantitet. Vi vill orka med varje individ och ha den tid som krävs för att alla ska må bra. Just nu har vi ovanligt lite hundar, men håller på med en nystart och mindre förändring; Cavaliererna har fått sällskap med en Goldenvalp som vi hoppas mycket på.

Vi bor i en Norrbottensgård med hundar, katt och höns. Våra hundar lever ett fritt och härligt liv året om! Och vi med dem!

Välkommen att höra av dig!