Hellre vitkål än hundmat!

Signe ”matvägrar” lite nu och då….vilket betyder att hon inte vill ha hundmat, men allt annat! Idag vägrar hon att ens nosa på maten, men när jag äter en bit rå vitkål till lunchmaten, då vill hon ha! Eftersom jag inte tror att hon ska tycka om det, får hon en bit- och slukar den med stor iver…och vill ha mer! Valparna kommer och vill smaka- de älskar också vitkål! Precis som hönsen- som får resterna! Eftersom vi alla har ätit vitkål hoppas jag att alla magar ska hålla sig lugna, annars blir det ”kul”.

Hundarna älskar att följa med ut till hönsen och ge dem mat, plocka ägg och äta lite sågspån med alltmöjligt gott i….Naturligtvis försöker jag förhindra allt för mycket snaskande på fjädrar och annan spillning, men det vore tråkigt att aldrig låta dem vara med, i det som händer! Sigrid smiter gärna in till hönsen och tittar närmare på dem. Eftersom hönsen är frigående sommartid, så måste hundar och höns samsas på gården! Även katten samsas med höns och hundar…..men blir det kycklingar vet jag inte hur det går!? Nu har vi ju en Golden på gården, en fågelhund som kanske kommer bärande på en kyckling, i munnen, till sommaren…..

Ikväll ska fågelhunden på kurs igen, denna gång med husse. Det blir bra, för det blir husse som får ställa ut henne först! Mitt arbete som pastor, är ju framförallt helger och kvällar, så det är bra med en husse som kan och vill hjälpa till 🙂 Selma är dessutom ganska mycket husses hund/ det är bara han som orkar lyfta henne på armen och behandla henne som den lilla knähund hon innerst inne är!

Signe, som ätit sig mätt så vitkål, har lagt sig för att sova och jag ser till att inte sitt bakom henne, för säkerhets skull 😉 Selma och Sigrid håller på med att undersöka en hundburs konstruktion samt tugga på varandra. Vilken minut som helst kommer även valparna att lägga sig att sova…..då blir det lugnt och tyst och jag får arbetsro igen!

Det här inlägget postades i Tizitas blogg. Bokmärk permalänken.