God morgon världen!

Vilken sovmorgon det blev! Visserligen klev jag upp kl.06.00 för att släppa ut de kissnödiga valparna, men efter det gick vi och lade oss på soffan och tittade på TV. Det var en verson av Bachelor (hur det nu stavas) som var väldigt underhållande…..vi somnade sött allihop och vid 10.30-tiden kom Erik med kaffe och pepparkaka! Mina hundar och jag sover ofta tillsammans på sofforna i rummet, med TVn som bakgrundsmusik. Vi sover som bäst då! Visserligen en ganska dum vana när man vill att det ska vara fint, rent och städat när folk ska komma på besök, men vi kan inte låta bli….det är sååååå mysigt! Det är bara att städa på!

Idag har jag två viktiga saker att göra; Åka till mammma och låta henne se och prova lite kläder som jag handlat åt henne! Hon brukar gilla min smak och jag tycker att även en gammal mamma på ett boende ska se fräsch och fin ut. Det är inget dyrt eller pråligt, men snyggt och enkelt. Det ska ju vara bekvämt också och tåla både att ligga i och tvättas ofta!

Det andra är att färdigställa min predikan; och den börjar med en rolig historia. ”En man går en mörk kväll, under lyktstolpen i ljuset och letar. En kvinna kommer förbi och undrar om hon kan hjälpa till att leta, och undrar vad han letar efter och var han tappat det…. Mannen berättar att han tappat sin dörrnyckel en bit bort i mörkret och nu kan han inte hitta den. Kvinnan undrar varför han inte letar där han tappat nyckeln, utan letar i ljuscirkeln under lyktan? Mannen svarar; Där i mörkret ser jag ju inte….!”

Den gamla historien känner du kanske igen!? Tänkte anknyta den historien med vårt mänskliga sätt att tänka som Upplysta människor. Vi söker svar på omöjliga frågor inom ramen för vår Upplysning, men det kan vara så att man finner svaret på livets gåtor utanför sin egen Upplysta verklighet. Jesus säger: ”Jag är världens ljus, den som följer mig ska inte vandra i mörker”.

Mer tänker jag inte säga nu; i morgon kl.11.00 i Norrfjärdens kyrka kommer jag att ta hela biten. Kören sjunger och Bo Eriksson/ vår präst, har hand om nattvardbiten. Välkommen!

Det här inlägget postades i Tizitas blogg. Bokmärk permalänken.