Vilma och Maja har flyttat!

Det svider i hjärtat, men samtidigt är jag glad att båda mina gulle-hundar har kommit till bra och kärleksfulla hem! Ibland måste man göra det som är rätt, fast det inte känns roligt! Maja har fått en härlig matte i Lena, som tränar, aktiverar och skämmer bort sin ”prinsesa”. Vilma har hamnat i en barnfamilj i Västerbotten där hon kommer att få all den kärlek och uppmärksamhet hon behöver och dessutom kommer vi att ses i utställningsringen framöver, vilket känns riktigt roligt. Jag vill bara gratulera båda familjerna till sina fina ung-hundar och önska dem allt gott inför framtiden// Karin

 

Publicerat i Tizitas blogg | 2 kommentarer

Valpar till Salu!

PGA sjukdom i familjen har jag bestämt mig för att släppa Vilma, min underbart goa tricolorvalp, 7 månader gammal och den black and tan tik som jag tänkt behålla, som är leveransklar from 1 maj. Om du är intresserad, kontakta mig helst via telefon, då jag inte vet hur ofta jag kontrollerar min mail inom den närmaste tiden.

Publicerat i Tizitas blogg | Kommentarer inaktiverade för Valpar till Salu!

Alla valpar har fått nya hem!

Vill på detta sätt meddela att alla valpar inkl. Maja är bokade/sålda.

Tizitas Ebony Power flyttar till Öjebyn. Han heter numer Gizmo.

Tizitas Ebony Heart flyttar till Skellefteå och kallas Grynet!

Tizitas Ebony Star heter Ebbot och bor kvar i Sjulsmark.

Bor kvar gör även Tizitas Ebony Faith som kallas Ebba; hon bor kvar hos oss!

Tizitas Ebony Glory kallas Annie och hon flyttar in till världsmetropolen Piteå.

Tizitas Dream of Honour, Maja flyttar till Luleå efter ett par utställningar till.

Publicerat i Tizitas blogg | Kommentarer inaktiverade för Alla valpar har fått nya hem!

Fem valpar födda 1 mars 2014

Så kom de till slut, fem små sötnosar! Först ut var två pojkar och sedan tre flickor på raken. Alla black and tan förutom lilla Annie som är tricolor.

Annies matte har väntat i nio månader på sin valp och fick vara med som assistent vid valpningen! Det var en djupt rörd 19-åring som fick hjälpa till vid avnavling, torkning och vägning av sin egen lilla valp. Det var både roligt och speciellt att ha med en assistent som framöver kommer att vara handler och fotograf och sällskap vid kommande utställningar! Jag är så glad över Dig Marita Rönnlund, du är duktig djurfotograf och har så god hand med hundarna!

Min webbmaster; Simon Hedin är också en fantastiskt duktig fotograf och han har uppdaterat lite bilder för min hemsida samt fotograferat E-kullen. Jag är så lyckligt lottad att Simon, mitt första barnbarn, både kan och vill hjälpa mig med hemsidan. Utan den hjälpen fanns ingen hemsida alls! Så TACK Simon!

Nu är valparna tre veckor och ska flytta ut i köket om en vecka. Många är intresserade av dem och jag önskar jag kunde tillmötesgå alla valpintresserade, men det kan jag tyvärr inte. Men jag kan tipsa vidare till andra uppfödare……..

Publicerat i Tizitas blogg | 1 kommentar

Valpar på gång!

Signe, Tizitas Angel, väntar valpar första mars!

Hon mår bra och är väldigt tjock…..så det är fler än två denna gång, om allt går väl. Det blir tricolorer eller black and tan-valpar.

Stolt pappa till valparna är Vouges Money Spender som finns hos Annika Bucht i Haparanda// se på hennes hemsida; Anniespearls.

Jag har några intresserade, men det går bra att anmäla intresse och så får vi se!

 

 

Publicerat i Tizitas blogg | Kommentarer inaktiverade för Valpar på gång!

När inte allt går på räls……

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt det….men det kan bli bra ändå!

Jag hade planerat en låååång resa med Signe, för att para henne med en hane jag tänkt ut! Det jag inte tänkt ut, var att hon skulle börja löpa lite tidigare än jag förväntat och att det skulle ske mitt under den hektiska jul och nyårshelgen då huset var fullt av barn och barnbarn..

När jag upptäckte det hela hade det nog gått fler dar än jag trodde och för säkerhets skull beställde jag tid för ett progesteronprov så fort helgerna var slut! Men biljett till södern, beställde jag direkt eftersom det inte var en lätt tid att få plats på, speciellt med plats för hund samtidigt! Så kom dagen för provtagning…..och jag fick årets första chock! Progesteronvärdet låg på topp och det var troligtvis sista dagen att para på.

Det var eftermiddag och resan söderut var bokad och betald för en resa fyra dagar senare. Min första reaktion var att allt var för sent, förstört, hopplöst och förgäves. Tårarna brände bakom ögonlocken och jag försökte lugna ner mig för att börja kunna tänka och snabbt fatta ett beslut! Ska jag strunta i parning eller finns det alternativ? Hur ska jag tänka?  Snabbt gick jag igenom min vänlista som fanns i bakhuvudet…och snabbt hamnade jag i Salmis hos min goda vän Annika! Där fanns ju Elton, den räddande prinsen. Visserligen inte riktigt med den färg jag tänkt mig, men med linjer jag länge velat få tillbaka!

Annika lade fram alla nackdelar hon kunde hitta; Elton är dominant svart så det kan bara bli black and tan eller tricolorer! Det finns risk att black and tan-färgade valpar får vita tecken osv. Visst, jag vet det där, men det kan också bli alldeles perfekt fint, med underbara valpar med ordentligt pigment på nosen och friska fina gener! Det blir glada och harmoniska valpar, efterlängtade och säkerligen de sötaste man kan tänka!

Hur ser det nu ut!? Verkar hon dräktig? Ja, det tycker jag att hon gör! Parningen var klockrent perfekt och alla tecken man kan förvänta så här tidigt stämmer också. Riktigt säkra kan vi inte vara förrän om ytterligare ett par veckor, om ens då. Men just nu tror jag att vi väntar valpar de första dagarna i mars!

Om du är intresserad får du gärna höra av dig/bekräfta också du som tidigare anmält intresse, så jag vet om du fortfarande är intresserad.

 

Publicerat i Tizitas blogg | Kommentarer inaktiverade för När inte allt går på räls……

Glädje och sorg!

Vad valparna växer och utvecklas fort, de små raringarna! Nyss låg de bara och sov och åt/ nu har de börjat leka och busa lite med varandra…..och morra och gläfsa…..

Vilma-valpen ser ut att brås på mamma Signe och halvsyster Sigrid i huvud och storlek medan Maja ser ut att bli lite mer kraftfull och lik på pappa-sidan. Det känns lite egoistiskt att behålla båda själv, men det känns omöjligt att skiljas från någon av dem. Sanickro Knight os Hounor/ Tate är nu i England och mina små sockergryn är hans sista valpar i Sverige.

Swea och Sigrid har ju också Tate till pappa, så om allt går bra kommer det bli fler avkommor efter denna fantastiska hane, här i norrbotten. Har redan börjat söka lämpliga kandidater till nästa kull och det är inte det lättaste….. eftersom jag inte är ett superproffs på att veta allt man behöver veta, om kombinationer och annat, vänder jag mig till de som kan mer och frågar till råds! Förutom att man vill ha friska hundar vill man ha vackra och mentalt väldigt sympatiska hundar!

Sixten uppfyller de flesta kriterier, förutom att hans pappa fått blåsljud på hjärtat, vilket innebär att jag vill vänta tills han/Sixten fyllt fem år och är hjärtfrisk innan jag ev. tar en kull efter honom. Hans nya matte och husse är SÅÅÅÅÅ nöjda med honom- så att de gärna vill ha en avkomma om ett par år! Hoppas att det är möjligt 🙂

Dixie/ en av Lucias valpar i B-kullen (Tizitas Benediction) har vid två års ålder förolyckats. Hon vände och sprang ut på vägen, just som en bil med hög hastighet körde förbi! Sorgen och saknaden är stor i denna familj som älskade sin Dixie högt och rent. Nu söker de valp. Eftersom mina inte är till salu, så söker de i vidare kretsar……vilket innebär att du som ska ha valpar, eller ska få,  gärna får ta kontakt med mig/ annars får de vänta till min nästa kull!

Selma och Sigrid är nu ett-åringar! Friska ,glada, påhittiga och energiska utforskar de omvärlden. Selma står först i tur med ett-årskontroll…..

Swea fyller två år i oktober, vilket innebär en ny kontroll av patella och hjärta! Är allt bra, blir det parning vid nästa löp, i början av året!

Signe är pigg och duktig mamma: sköter sina två knubbisar med bravur och har gott om mat till sina små. Själv äter hon som en häst/ mer än Selma någonsin kan få i sig, tror jag fast det är oprövat 😉

 

Publicerat i Tizitas blogg | Kommentarer inaktiverade för Glädje och sorg!

Valparna är här!

Stor glädje i huset- Signe har fått två vackra tikvalpar; en blenheim och en tricolor! Till er alla som hoppas på valp måste jag nu meddela att ingen är till salu för tillfället! Men en ny kull planeras till våren; Efter Swea/ också dotter efter Sanricko Knight of Honour.

Sixten har flyttat till Boden och har fått ny husse och matte. Jag har kvar avelsrätten på honom, så när han fyllt fyra år, hoppas jag att han får gå i avel på egna meriter.

Publicerat i Tizitas blogg | Kommentarer inaktiverade för Valparna är här!

En dryg vecka kvar!!!!

Det drar ihop sig för Signe…och magen växer lite till! Hon är inte så tjock, men som förstföderska kan hon bära sina valpar högt. Jag tror inte det blir så många, men tre hoppas jag på….. Det är alltid lika spännande och roligt att vänta på en ny kull och både längta och hoppas att allt ska gå bra! Det blir min D-kull= Dreamcollektion 🙂

Tate, den stilige fadern är nu tillbaka i England och mina valpar är de sista efter honom här i Sverige. Jag har ytterligare två avkommor efter Tate: Swea och Sigrid. Båda två väldigt lovande och fina tikar. Vill ni se mer av dem så får ni titta under rubriken ”våra hundar”.

Publicerat i Tizitas blogg | 2 kommentarer

Cavalierträff söndag den 11 augusti 2013

På söndag den 11 augusti 2013 klockan 14.00 har vi på nytt en Cavalierträff hos oss på gården Swidia i Sjulsmark. Ett tillfälle för oss Cavalierägare att träffas, umgås och byta erfarenheter. Du som funderar på att bli ägare till en Cavalier King Charles Spaniel är givetvis också välkommen.

Det blir lite aktiviteter, vi bjuder dig på fika och sedan öppnar vi vår loppislada.

Vi kommer att sätta upp skyltar med vägvisning vid infarterna till Sjulsmark.

Du är varmt välkommen!!!

Publicerat i Tizitas blogg | Kommentarer inaktiverade för Cavalierträff söndag den 11 augusti 2013