Ägget är löst!!!

Nu har det lossnat för hönsen; FEM ägg om dagen är ganska mycket på tre personer. Nu har jag 25 ägg i kylen, vilket är både en rikedom men också lite väl mycket. Tursamt nog har jag barn och vänner som jag kan dela med mig till…. En liten gul Dvärgkochin vill ruva nu, vilket är alldeles för tidigt! De ruvar visst 21 dagar och sedan har man kycklingar. Att få kycklingar 1 februari är inte så kul. Hönshuset är anpassat för de stora hönsen och tuppen, inte att dessutom ha små kycklingar, mitt i allt. De kan bli uppätna, tror jag?

Så har jag lyckats komma mig iväg och vaccinera valparna, vilket jag borde ha gjort för länge sedan…men orken och tiden har inte riktigt varit i samklang med varandra. Nu är det gjort och vilken Cirkus! Puh…. Selma har inte börjat uppskatta bilåkning än- så hon gör sitt STORA behov i hundburen, varje resa, än så länge….det luktar inte nybakat precis! Så har vi lilla Sigrid, som är både tuff och vild hemma, men helt odresserad i koppelföring….så hon står paralyserad och vägrar ta ett steg i rätt riktning, med koppel på. Så jag bär henne och en väska med viktiga papper och pengar i….samtidigt som Selma snor runt mina ben med sitt koppel. Hon går på kurs, så hon kan ju gå lite bättre i koppel, än den helt obildade Sigrid. Känner att jag måste göra något åt det/ så det blir halsband på- en stund varje dag! Det är ”nackdelen” med att bo på landet/ det blir både bekvämt att slippa och omotiverat, att gå med koppel.

Nu har jag maken i Kiruna tills i morgon kväll, sedan åker han till Sundsvall på lördag morgon.När han kommer hem söndag kväll, packar jag för att åka till Sundsvall måndag morgon! Hur var det, sången gick; -”Jag är ute, när gubben min är inne och inne när gubben min går ut”….

Det här inlägget postades i Tizitas blogg. Bokmärk permalänken.